INGREDIENSER KRYDDIG KYCKLINGSTEAK 4 KycklingSteak 3 msk olivolja 2 tsk spiskummin 1 krm chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk peppar 2 rosmarinkvistar olja eller smör till stekning SALLAD 2 päron 2 röda- eller polkabetor 70 g grönkål 250 g björnbär (alt. granatäpple eller fikon under våren) 200 g getost 2 tsk citronskal, finrivet 1 msk citronjuice, färskpressad 3 msk olivolja 1 dl valnötter 2 tsk honung salt och peppar Gör så här: Hetta upp 1 msk olivolja i stekpanna och fräs rosmarinkvistarna snabbt. Blanda olivolja, spiskummin, chiliflakes, salt, peppar och rosmarinkvistar och marinera kycklingen. Stek kycklingen i en panna med skinnet nedåt i ca 5-6 minuter på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150 grader i varmluftsugn (175 grader vanlig ugn). I ca 15 minuter. Skär päronen i bitar. Skala och skiva betorna tunt, gärna på mandolin. Blanda sallad, päron, betor och björnbär i en skål (använd bär och frukt som är i säsong, exempelvis granatäpple eller fikon på våren). Bryt osten i bitar och lägg på. Rör ihop citronskal och -juice, olivolja, salt och peppar. Lägg nötterna i stekpannan och låt dem få färg. Häll i honungen och låt koka in. Låt svalna något och hacka dem grovt. Skiva kycklingen. Häll dressingen över salladen och toppa med nötterna. Servera med kycklingen. Smaklig måltid! LOVe Markiz