Hej, Hoppas att ni mår bra denna fredag förmiddag! Snart är det helg och den har vart efterlängtad trots semester. Allt jobb bara ramlade in som en garderob proppad med ovikta kläder! Solen skiner och jag och Sade ska gå ut på en läng promenad idag, tänkte hänga lite på söder och leta efter en lampa, mattor till vardagsrummet och köpa ett par skor på Twist & Tango. Va ska ni göra idag? Ikväll har vi lovat Liora att vi ska mys. Så det blir TACO! Ett enkelt men smakrikt recept på kycklingfärs! 4 portioner Ingredienser 1 pkt kycklingfärs 2 gula lökar 1 tomat 1 påse färdig tacomixkrydda 1 dl vatten 12 mjuka tortillas olja till stekning 1 granatäpplen 1/2 ananas 1 lime 1 rödlök 1/2 gurka 1 dl bladpersilja 3 msk olivolja 1/2 dl mynta 1 tsk sumak 1 tsk ingefära 2 dl turkisk yoghurt 3 msk tahini 2 msk citronjuice 1 tsk spiskummin 1/2 tsk rökt paprikapulver Gör så här: Kycklingfärs: Finhacka lökarna och tomaten medan du hettar upp pannan. Stek färsen gyllenbrun i olivolja. Tillsätt lök och tomat och fräs i cirka 2 minuter till. Lägg i tacomixen, stek i 30 sekunder, och tillsätt vatten. Låt köttfärsen koka på låg värme i runt 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ananas- och granatäppelsalsa: Dela granatäpplet och slå ut kärnorna. Skala och skär ananasen i mindre bitar. Hacka gurka och lök fint. Blanda försiktigt granatäpple, ananas, gurka, lök, persilja, mynta, kryddorna, finrivet limeskal (tvätta lime ordentligt innan), pressad citronsaft och olja. Tahiniyoghurt: Rosta spiskummin och paprikapulver i en stekpanna i 1-2 minuter på högvärme. Blanda sedan alla ingredienser till en slät sås. Ta fram dina tortillas och vik på valfritt sätt. Smaklig måltid! Love Markiz