Omelettrulle med hummus och paprikamarinerad kyckling 4 portioner Du behöver omelett 8 ägg 4 msk grädde 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar Paprikamarinerad kyckling 4 kycklingfiléer 1 kycklingbuljong 2 msk tahinipasta 0,5 dl paprikapuré salt peppar Tillbehör 1 dl quinoa 150 g broccoli 150 g blomkål 2 dl vatten 2 limefrukter 100 g rödkål 100 g körsbärstomater 1 knippe dill 1 dl salladslök Hummus sesamfrön Gör så här Omelett Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar i en bunke. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm stor. Häll ut äggsmeten och grädda mitt i ugnen i 200°, 6–8 min. Vänd upp omeletten på ett bakplåtspapper (som en rulltårta) och låt svalna under papperet. Paprikamarinerad kyckling Koka upp vatten med kycklingbuljong i en kastrull. Lägg i kycklingfiléerna och koka under lock ca 10 min till en innertemperatur på 70°. Lyft upp och låt kallna. Skär kycklingen i bitar eller dra isär den. Blanda sedan kycklingen med tahini och paprikapuré. Smaka av med salt och peppar. Tillbehör Koka upp quinoan enligt förpackningens anvisningar. Bryt broccoli och blomkålen i bitar, fräs bitarna på hög värme i lite olja. Tillsätt vatten och juicen från limen. Låt koka i ca 5 minuter eller tills att vattnet kokat bort. Strimla rödkål och dela tomaterna i halvor. Hacka dillen och löken grovt. Servering Bred kycklingröran försiktigt på omeletten. Fördela den kokta quinoan över. Klicka sedan på hummus, strö på marinerade broccoli och blomkål, rödkål och tomater, toppa med lök, dill och sesamfrön. Rulla ihop med hjälp av papperet från långsidan och skär i bitar. Garnera med dill. Dela.