Påsken och solen är något vi ska få njuta av denna helgen! Tänd grillen och bjud din familj på enkel smakrik mat. GRILLAD KYCKLINGSTEAK TRYFFEL m. klyftpotatis, tomatsalsa och myntakräm INGREDIENSER 4 personer KYCKLINGSTEAK OCH POTATIS 1 paket KycklingSteak 3 msk tryffelolja 3 bakpotatisar 2 sötpotatisar 2 dl riven parmesanost olivolja salt TOMATSALSA 4 tomater 2 vitlöksklyftor 2 tsk paprikapulver 2 tsk ingefära 1 grön chili 3 msk persilja 1 msk limejuice olivolja salt MYNTAKRÄM 2 dl turkisk yoghurt 1 dl crème fraiche 2 dl mynta 150 g fetaost 2 msk olivolja salt och peppar SÅ HÄR GÖR DU Klyftpotatis: Sätt ugnen på 250°. Baka och tvätta potatisen väl, och skär potatisen i grova klyftor. Lägg klyftpotatisen med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Pensla potatisarna med olivolja. Rosta mitt i ugnen i runt 25 minuter. Fortsätt under tiden med resten av receptet. Toppa gärna med salt och färskt riven parmesanost. Tomatsalsa: Riv tomater med den grova sidan av rivjärnet, eller hacka dem fint. Skala och riv vitlök med rivjärnet. Lägg den rivna tomaten och vitlöken i en skål. Tillsätt paprikapulver, ingefära, grön chili och persilja. Salta. Ringla över olivolja och limejuice. Blanda ihop ingredienserna! Kycklingsteak: Börja grilla din kycklingsteak på skinnsidan med medelhög värme. Då blir kycklingen extra krispig i skinnet! Vänd och grilla på köttsidan tills den har en innertemperatur på 70 grader. Toppa med tryffelolja. Myntakräm: Smula fetaost och blanda med yoghurt, crème fraiche. Smaka av med lite salt. Hacka ner mynta och rör om. Ringla över lite olivolja och toppa med peppar! LOVe Markiz