Kycklingköttbullar med blomkålsmos 4 Portioner INGREDIENSER KYCKLINGKÖTTBULLAR 500 g Kycklingfärs 1 st gul lök, finhackad 1 msk dijonsenap 1 dl mjölk 1 dl ströbröd 1 st ägg 0.5 tsk kryddpeppar, mald 1 tsk salt peppar efter smak 2 msk smör till stekning 1 msk persilja, finskuren BLOMKÅLSMOS 1 st blomkålshuvud ca 500g 0.5 dl grädde 1 msk smör 1 msk citronjuice 1 tsk salt LÖKSÅS 2 st gul lök, fint skivade 2 msk smör 2 dl grädde 1 msk vitvinsvinäger salt och peppar Kycklingköttbullar Börja med att låta mjölken dra tillsammans med ströbrödet. låt stå i ca 10 min. Blanda under tiden samman resten av ingredienserna till en smet. Tillsätt ströbrödet och mjölken. Rulla till köttbullar och stek i smör! Blomkålsmos Skär blomkålen i bitar och koka i saltat vatten i ca 15 min. Häll av vattnet och använd en stavmixer för att mixa blomkålen med grädde och smör. Smaka av med citronsaft och salt. Löksås Stek löken i smöret i minst 10 minuter på medelvärme. Slå på vinäger och grädden och koka ihop. Smaka av med salt Servera köttbullarna med blomkålsmoset, löksåsen och gärna tillsammans med pressgurka och rårörda lingon.