Min mamma fyller 54 idag och det ska vi självklart fira med MAT! Delar med mig av receptet som jag kommer laga ikväll nedan. <3 Ballotine på Urbenad helkyckling med smak av örter 6 pers Ingredienser 1 urbenad hel kyckling från Kronfågel 25 g smör 4 getostbollar (labneh) 4 msk olivolja Rivet skal från en citron 1 dl bladpersilja, finhackad ½ dl färsk timjan ½ dl färsk rosmarin 2 msk färsk salvia 3 vitlöksklyftor salt och svartpeppar Till panering: 4 dl mjöl 4 ägg 4 dl panko smör Gör såhär: Vispa samman smör och getostbollarna. Blanda i olivolja, citronskal, hackad vitlök och samtliga örter. Fördela blandningen jämnt över kycklingens insida. Avsluta med att salta och peppra ordentligt. Rulla ihop kycklingen hårt i plastfolie. Låt stå i kylen ca 1h så smakerna sätter sig. Värm upp ugnen till 125 °C. Lägg kycklingrullen i en ugnsform och låt plasten vara kvar. Tillaga i mitten av ugnen i ca 1h. Kycklingen är klar då innetemperaturen är 68 °C. Ta ut rullen och låt stå och svalna. Öppna sedan paketet och ta försiktigt ut kycklingrullen. Dubbelpanera genom att först rulla den i mjöl sedan doppa den i vispat ägg och till slut vända den i panko. Stek rullen runtom i smör tills den är krispig och gyllenbrun. Skiva upp och servera med säsongens grönsaker eller ugnsrostad potatis. Grattis Mamma