Supergott recept på våfflor med kyckling! Asiatiska våfflor med sesammarinerad kyckling4 personerIngredienser:300g kycklingfilé1 vitlöksklyfta1 chili1 msk kycklingfond1 tsk salt1 tsk peppar½ kruka korianderPanering2 dl sesamfrön½ dl mjölDipp1 msk chilisås½ dl soja2 msk socker2 msk limejuice4 dl grekisk yoghurtVåfflor3 dl rismjöl2 tsk bakpulver4 dl kokosvatten2 ägg100g kokosfett1 dl strimlad salladslök1 dl riven morot1 tsk salt1 krm gurkmeja100g böngroddarGör så här:Skär kycklingen i mindre bitar. Skala vitlök i bitar.Mixa kyckling, vitlök, chili, fond och kryddor i en matberedare. . Hacka koriander och blanda ner den i smeten. Låt smeten stå i kylen ca 30 min.Blanda samtliga ingredienser till dippen och låt stå i kylenForma kycklingfärsen till runda små biffar. Blanda ihop sesamfrön och mjöl. Vänd kycklingbiffarna i sesamblandningen.Stek biffarna i olja och smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.Blanda rismjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägg och kokosvatten. Vispa till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnande kokosfett, salladslök, morötterna och kryddorna.Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite olja före första laggen. Grädda våfflorna.Servera våfflorna tillsammans med kycklingen och dippen och böngroddar. LOVe Markiz