Hej, Jag jobbar ju med mat i massa olika former. Recept framtagning, tv, mat-styling, programledning och cook-a-longs mm. Imorgon fredag ska jag göra något som jag aldrig gjort, jag ska gästa en livesänd vinprovning. Jag kommer bjuda på marockansk mat och sommeliern Nicke kommer lära mig och alla som tittar hur man ska tänka när man matchar mat med vin. Jag får ofta mycket frågor om vilket vin man ska välja till väldigt smakrik mat och det lilla som jag kan är att syrligt vin med syrligt mat, kraftigt vin med smakrik mat. Efter imorgon kväll kommer jag ha mycket mera svar och vara sjukt mycket kunnigare. Förutom att lagat mat så har Nicke utmanat mig i att "sabrera" och jag är svin nervös. Tror ni att jag kommer klara det? Jag är lite osäker och känner mest att jag kommer göra bort mig. Kolla gärna in mig och Nicke på Vinsmart på facebook imorgon kl.18.30 för att få inspireras i både mat och dryck. Jag kommer laga och bjuda på vad jag tror är min paradrätt! Det var den här rätten som tog mig vidare i Sveriges Mästerkock och rätten som var början på hela min matkarriär. Kan inte annat än att älska den. Kycklingtagine med inlagda citroner och gröna oliver! [caption id="attachment_5311" align="alignnone" width="810"] Fotograf: Angelica Zander. Tagen ur min kockbok I köket med Markiz - Marockansk Magi.[/caption] Kycklingtagine med inlagda citroner och gröna oliver! 4 portioner Du behöver: 7 st potatisar, skalade och klyftade 1 st majskyckling, hel och delad i mindre bitar 2 st gul lök, grovhackad 2 st tomater, tärnade 3 msk olivolja till stekning 500 g gröna oliver med kärnor Chermoula 1 g saffran (2 kuvert) 1 st vitlök, 2 klyftor 1 st gul lök, skalad och grovhackad 2 msk ingefära, färsk skalad och riven 2 st citroner, saft och rivet skal från 1 st färsk röd chili 1 knippe koriander 1 knippe persilja 3 tsk paprikapulver 2 tsk koriander, malen 3 tsk spiskummin, malen 2 tsk svartpeppar 2 st lagerblad 1 dl olivolja 3 tsk salt Gör så här Lös upp saffran i 2 msk varmt vatten. Blanda samtliga ingredienser till chermoulan och kör allt i en mixer. Låt vila i cirka 15 minuter, förbered under tiden potatisen och kycklingen. Lägg kycklingbitarna i chermoulan och låt marinera i 15 minuter. Blanda lök och tomat med lite av chermoulan. Hetta upp olivolja och fräs lök och tomat i 2–3 minuter på medelvärme (viktigt att inte löken får färg). Lägg i kycklingen, potatisen över och toppa med oliverna. Häll på vatten så att det precis täcker och låt koka på medelhög värme i 45–50 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs. LOve Markiz