Kycklingtaco med Ananas och Granatäpplesalsa 30 minuter Ingredienser: 1 pkt kycklingfärs 500g (Kronfågel) 2 gul lök 1 tomat 1 påse färdig tacomix krydda 1 dl vatten 12 mjuka tortillas olja till stekning Gör så här: Finhacka lökarna och tomaten och hetta upp en panna. Stek färsen gyllenbrun i olivolja. Tillsätt lök och tomaterna, fräs cirka 2 minuter till. Lägg i tacomixen, stek cirka 30 sekunder och tillsätt vatten. Låt koka på låg värme i cirka 2 minuter. Smaka av med salt och peppar Ananas & Granatäppelsalsa 2 granatäpple (1 granatäpple motsvarar ca 2 dl granatäpplekärnor) ½ ananas (går bra med 1 paket fryst ananas) 1/2 gurka 1 rödlök 1 dl finhackad bladpersilja 1/2 dl finhackad mynta 1 tsk sumac 1 tsk ingefära finrivet skal och pressad saft av 1 lime 3 msk olivolja salt & peppar Gör så här: Dela granatäpplet och slå ur kärnorna. Skala och skär ananasen i mindre bitar. Hacka gurka och lök fint. Blanda försiktigt granatäpple, ananas, gurka, lök, persilja, mynta, kryddorna, finrivet limeskal (tvätta lime ordentligt innan), pressad citronsaft och olja. Smaka av med salt & peppar. Tahiniyoghurt 2 dl turkisk yoghurt 3 msk tahini 2 msk citronjuice 1 tsk spiskummin 1/2 tsk rökt paprikapulver 1/2 tsk salt Gör så här Rosta spiskummin och paprikapulver i en stekpanna i 1-2 minuter på högvärme. Blanda sedan alla ingredienser till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingfärsen i tortillabröd och toppa med en klick salsa och tahiniyoghurt.