Shakshuka 4 personer Ingredienser 1 gul lök 2 msk olivolja, till stekning 3 klyfta vitlök 5 tomater (eller 600 g krossade tomater) 2 chilifrukter 3 msk ras el hanout 1 tsk malen svartpeppar 1 tsk salt ca 1 msk harissa 2 msk paprikapuré/ tomatpure 2 dl vatten 200 g nötfärs/kycklingfärs Spiskummin Paprikapulver 1 knippe koriander, finhackad 4-5 ägg Gör så här: Skala och tärna gul lök, och stek i olivolja på låg värme i 15 minuter, helst under lock. Rör runt lite då och då. Skala och riv eller hacka vitlök och tillsätt i stekpannan. Stek i 5 minuter till. Riv tomaterna och hacka chilin och lägg ner i pannan. Tillsätt kryddblandningen, harissa och paprikapuré. Häll i vatten och låt koka upp och låt sedan puttra på låg värme i cirka 15 minuter. Smaka av, salta eller peppra om det behövs. Blanda färsen med spiskummin, paprikapulver och koriander. Rulla till mellan stora köttbullar och lägg i stekpannan tillsammans med övriga ingredienser. Låt puttra i ytterligare 10 minuter. Precis innan servering, knäck i äggen. Var försiktig så att inte äggulan går sönder. Shakshukan ska vara så tjock att du kan göra små gropar där du knäcker i äggen. Sätt på lock och låt koka i några minuter på låg värme så att äggen blir klara. Toppa sedan med koriander och persilja. Till servering Servera med med varma khobz (bröd) eller hemmagjorda tunnbröd och en tallrik hummus. LOVe Markiz