Nu jävlar hälsar vi hösten välkommen med en rätt som vi känner igen men inspirera med nya smaker! Savoydolmar med lammfärs och kantareller Funkar med alla olika färs (fisk, fläsk, nöt och bland) Du behöver 1 gul lök 2 äpplen 1 dl valnötter 400 g lammfärs (valfri färs, kyckling, bland, nöt eller fiskfärs) 1 grönsaksbuljongtärning 1 tsk riven ingefära 0,5 tsk cayennepeppar 2 savoykål (små) 300 g kantareller 2 dl grädde 2 msk kalvfond 3 dl vatten 2 msk misopasta Gör så här: Sätt ugnen på 175°C. Riv lök och äpplen grovt. Krossa eller finhacka valnötterna och rosta lätt i torr stekpanna. Fräs kålen, löken och hälften av svampen i smör tillsammans med ingefära och cayenne. Rör sedan samman lök, äpple, svampen och nötter med lammfärs, smulad buljongtärning. Peppra ordentligt. Kasta bort de yttersta bladen från savojhuvudet, plocka av övriga utom de minsta längst in. Sänk ner några blad i taget i det kokande vattnet ca 1 minut, fiska upp med hålslev och låt svalna. För att kålbladen ska bli följsamma och lätta att vika, skär bort en kilformad bit av rotstock och bladnerv där den är som grövst. Fördela fyllningen på bladen, vik in kanterna och rulla ihop till rullar. Lägg dem med skarven nedåt i en oljad ugnsform. Rensa och hacka kantarellerna grovt, stek i smör, slå på grädde, låt mison smälta ner, tillsätt därefter kalvfond och vatten och låt koka upp. Slå kantarellsåsen över dolmarna och sätt in i ugnen ca 40 minuter. Servera med sojamarinerade lingon och koriander. LOVe