Sakta men säker knackar den färgstarka hösten på och det börjar bli dags att byta ut sommarens grillkvällar mot tända ljus och mys mat, GRYTOR. Här får ni av mig enligt mig ovärderliga tips som kommer sprida underbara dofter i ditt kök i höst. Det är enkelt att laga! När du lagar grytor ligger arbetet i preppet. Lagningeb söker grytan själv. Du vinner sjukt mycket tid på att laga grytor. Grytor är inget man bara lagar en söndagsmiddag. Det räcker sjukt länge och en rätt kan bli 2 kanske 3. Lagar du en gryta räcker den enkelt till flera måltider. Man löser flera middagar på en gång. Dessutom kan du hela tiden återanvända det som blir över, laga om och lägga till, och så får du en ny gryta eller en helt ny rätt. Grytinnehållet kan användas i en paj eller inuti en wrap, skyn kan blandas med crème fraîche och så har du en sås – det är bara att använda fantasin! Var modig när du lagar grytor! Använd mycket kryddor! Med kryddor så menar jag inte salt och peppar. Jag menar torrkryddor och örter. Glöm inte att hetta upp kryddorna i en torr panna eller olja innan du har i vätskan. Det är viktigt att de får gå i en panna så de blir redo. Det är egentligen superenkelt. När de börjar dofta vet man att kryddornas har öppnat sig, och ger då från sig mer smak. Det finns inga begränsningar i vad man kan ha i en gryta. Tänk bara på det olika koktiderna och att smakerna och råvarorna är en match. Gryttips klicka här! Lycka till i köket! Ställ gärna frågor.. Kram Markiz