Rökig chiligryta med bakad sötpotatis toppad med parmesanost 6 portioner Ingredienser Olivolja 400g högrev alt grytbitar 2 gul lökar 1 vitlöksklyfta 2 röda chili 4 morötter 2 stjälkar stjälkselleri 1 tumme ingefära 1/2 gurkmeja 1 msk spiskummin 2 msk rökt paprikapulver 2 msk jordnötssmör eller malda jordnötter 1 msk kalvfond Vatten 1 knippe persilja Salt & peppar Bakad sötpotatis 2-3 stor sötpotatis 140 g parmesanost Naturell yoghurt Gör så här: Chili Skala och grovhacka lök, selleri, vitlök, chili och morötterna. Fräs det mjukt i oljan i en gryta. Skär köttet i tärningar och lägg ner i grytan. Riv ner den färska ingefäran och gurkmejan. Tillsätt kryddorna an, jordnötssmör och rör runt. Häll över kalvfond och vatten så att det täcker köttet och grönsakerna. Låt koka under lock ca 1 timma. Ställ in timern. Bakad sötpotatis Sätt ugnen på 225°C. Skär sötpotatisarna i halvor på kortsidan. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja och strö över chiliflakes, paprikapulver och flingsalt. Lägg med snittsidan ner på plåten. Ställ in i mitten av ugnen tills potatisarna är mjuka, ca 25 minuter (prova med en potatissticka). Fördela den rivna parmesanosten över potatisarna. Servera det ostiga potatisarna med en rejäl portion chiligryta och en klick yoghurt.