Något som kommer bli en trend 2021 i mat världen är mackor! Som den marockanen jag är älskar jag bröd i alla dess former. Nu när vi inte kan resa så saknar jag verkligen Marocko. En rätt som jag går till när jag saknar Marocko är dessa köttspett! Så för att uppleva Marrakesh/Marocko laga dessa enkla spett och proppa en macka fulla! Marockanska köttspett m.smak av koriander och citrus 4 portioner Ingredienser 4 baguetter (mini) 450 g ryggbiff (eller rostbiff) Marinad 1 knippe koriander, hackad 2-3 klyfta vitlök, pressade 1 tsk malen spiskummin 2 msk paprikapulver 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 dl citron, saft från 2 dl olivolja Gör så här: Skär köttet i 2 x 2 centimeter stora bitar. Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg ner köttet och arbeta in marinaden med händerna. Låt köttet stå i minst 20 minuter. Trä köttet på spett. Vid servering: Låt spetten rinna av lite. Grilla på het utegrill eller i ugn på maxtemperatur och grill cirka 4 minuter på varje sida eller tills de har fått fin färg. Tillbehör Citronmarinerad rödkål Ingredienser 200 grödkål 3 msk pressad citronjuice 2 msk olivolja 1 kippe mynta 1 tsksalt Gör så här: Hyvla kålen tunn. Salta därefter kålen, rör om och pressa ut vätskan. Blanda ner citron, mynta och olja Harrisaaioli Ingredienser 5 dl yoghurt 2 dl majonäs 1 msk olivolja 2 msk pressad citronsaft 3 msk harissa 2 vitlök Gör så här: Skölj och riv citronens yttersta gula skal, zesten. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Enjoy Markiz