Förra året gjorde jag en sjukt kul kampanj med Hemköp. Första grythjälpen, vi går mot höst och för mig är hösten = GRYTOR! Det är enkelt, du behöver inte bry dig så mycket om att du ska skära råvaror i perfekt form och grytor nästan lagar sig själva. Du kör ner allt i kastrullen och sen låter man det koka ihop och när du lyfter på locket så är det som att grytan säger: ”Hello, Are you ready to eat me! Bring bread! [caption id="attachment_5293" align="alignnone" width="810"] Detta recept och bild togs i samarbete med hemköp förra året[/caption] Köttgryta med smak av saffran Ingredienser 4 portioner 1 dl olivolja 2 st gula lökar, rivna 5 st vitlöksklyftor, pressade 1 kg högrev, tärnad 3x3 cm 0.5 msk salt 3 tsk ingefära, malen 1 tsk gurkmeja, malen 1 g saffran 1 st butternutpumpa 150 g haricots verts Gör så här: 1. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad gryta och bryn köttet runt om lite i sänder. Tillsätt lök, salt och kryddor och fortsätt bryna ett par minuter. 2. Tillsätt vatten så att det precis täcker köttet, koka upp och sjud under lock ca 1 timme eller tills köttet är riktigt mjukt. 3. Tillsätt pumpan och låt sjuda ytterligare 10–15 minuter. Tillsätt haricots verts och låt sjuda i ytterligare någon minut. Gott till: Servera grytan med sumakyoghurt eller harissaaioli. ’Självklart kan du äta klassiskt på egen tallrik. Eller så hugger ni in tillsammans. Det är ett härligt sätt att äta gryta. Och så sparar du disk!’’