Jag ska ärligt säga att jag ÄLSKAR kebab!Kött och kyckling kebab... oooh med såsen och grönsakerna, oavsett om det är tallrik, i bröd eller rulle! 11 september är kebabens dag så här kommer ett av mina senaste recept i temat KEBAB! [caption id="attachment_5373" align="alignnone" width="1960"] Fotograf: Mattias Södermark Stylist: Liselotte Forslin Ad: Per Berthels[/caption] KYCKLINGKEBAB I GRILLAD BAGUETTE m. chilipotatis och rödlökssallad Du behöver: KYCKLINGKEBAB 1000 g kycklingkebab 10 st små baguetter CHILIPOTATIS 1500 g potatis 4 st vitlöksklyftor, rivna 1 dl färsk koriander, skuren 1 dl citronsaft 1 dl olivolja 2 msk paprikapulver 2 msk chilipulver RÖDLÖKSSALLAD 5 st rödlök, tunt skivad 1 dl citronsaft 2 msk sumak 2 dl persilja, fint skuren salt TURKISK YOGHURT 5 dl turkisk yoghurt 1 st citron, skalet Gör så här: Hetta upp olivolja och stek kycklingkebaben i en het panna under omrörning i ca 3 minuter Chilipotatis Tärna potatisen. Spola med kallt vatten i någon minut. Häll av. Fritera potatisen på 170 grader tills den är mjuk Blanda med vitlöken, olivolja, citronsaften och de torra kryddorna. Salta. Tillsätt skuren koriander. Rödlökssallad Skiva rödlöken tunt och marinera den i citron, olivolja, salt, sumak och persilja. Grilla baguetterna och fyll med yoghurt, kebab, rödlökssallad samt chilipotatisen. Strö över koriander. Servera gärna med en hummus till. LOVe Markiz