För några dagar sedan delade jag på min Instagram att jag lagade empanadas och efter det är ni många som har frågat efter receptet och idag äter deltagarna det i "Så mycket bättre" så här kommer receptet så att ni kan laga det hemma hos er! VIVE LA COMIDA! DEG 2,5 tsk torrjäst 3 dl ljummen mjölk 100g rumstempererat smör 1 ägg ca 8 dl vetemjöl 1 tsk salt FYLLNING 500g nöt, kyckling eller vegofärs 2 gullök 2 vitlöksklyftor 1 msk spiskummin 1 msk paprikapulver 1 tsk chilipulver salt & peppar PENSLING Uppvispat ägg Gör så här: Lös upp jästen med mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda till en deg. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i ca 1 timma eller i kylen över natten. Hacka under tiden lök och stek i olja tills den mjuknar och blir glansig, ha i kryddorna. Addera proteinet du önskar. Pressa vitlök och stek tills färsen får färg. Låt kylas. Lägg sedan upp degen på mjölat bord och dela i ca 18 delar. Täck med en bakduk och låt jäsa i ytterligare 15 minuter. När deg bollarna jäst klart, kavla ut varje boll till en cirkel (ca 12-15cm). Lägg ca 2-3 msk färs och vik ihop och nyp yttersta kanten med en gaffel. Lägg dina empanadas på en plåt och låt jäsa ytterligare 20 minuter. Pensla med vispat ägg, grädda mitt i ugnen i 15 minuter på 200 grader.Servera direkt med Pebre eller frys in när de svalnat. PEBRE (SALSA) 3 tomater 1 gul lök 1 kippe koriander 1 citron juice 1 dl olivolja 1 grön chilifrukt 2 tsk spiskummin 1 tsk paprikapulver Salt & peppar Gör så här Finhacka tomater, lök, koriander och chilifrukt och smaksätt sedan med olivolja, citronjuice och kryddorna. Salta och peppra efter smak. Smaklig måltid! Amor Markiz