Hey Mama´s Idag körde vi en andra "cook a long!" och det är så himla kul att så många är med! Om ni missat dessa två gånger så kör vi igen nästa vecka! Funderar på att kanske ha en "cook a long" på dagen till alla er som är mamma lediga, skulle det vara något? Här kommer recept på dagens rätt! För dig som vill se klippet kolla in min instagram det ligger kvar där tills imorgon kl.19.00. 4 personer Ingredienser 1L vatten 2 Hönsbuljong 1 Chili 1 Tumme ingefära (färsk) 1 Lime 2 Gul lök 1 Vitlök 3 Msk sesamolja 1-2 Msk soja 2 st Pak Chio 1 Pkt glasnudlar 500g Nötfärs 2 Tsk cayennepeppar 1 Tsk salt 1 Tsk peppar 1 Knippe koriander 1 Knippe mynta 1 Dl cashewnötter Gör så här: 1. Hacka gul lök, salladslök, pak choi, vitlök och chili. Finriv ingefära, lime skal, och pressa ur saften. 2. Till buljongen: Koka upp buljongen (1 l vatten + 2 buljongtärningar) i en rymlig kastrull. Tillsätt limeskal, limesaft, sesamolja, soja, ingefära, gul lök, chili och vitlök. Koka 7-10 minuter. 3. Blanda nötfärs, cayennepeppar, salt och peppar till frikadellerna och forma små bollar. 4. Lägg i frikadellerna låt koka i 6-10 minuter. Stäng av plattan och lägg sedan i nudlarna och pak choi i buljongen, låt det stå och dra 3 minuter innan ni serverar. 5. Rosta cashewnötter i en panna och hacka grovt. 6. Toppa soppan med finhackad salladslök, cashewnötter, hackad mynta och koriander.