Det bästa som finns är mat och mackor! Vi ser oftast mackor som frukost, mellis eller något vi beställer på ett fik! Men mackor är grym att äta till frukosten, brunchen, lunchen eller middagen! Billigt, snabbt och matigt som jag brukar säga. Jag använder ett surdegsbröd med det går bra med vilket bröd som helst! Låt fantasin flöda och se recept som en övergripande guide! Bookmaker 4 portioner Ingredienser: 4 ägg 4 msk vatten 4 biffar (ca 150-200 g/st) 2 dl majonnäs 2 - 2 1/2 msk färdig wasabi på tub 1 tsk fin- och färskriven ingefära 1 msk japansk soja 4 msk rostad lök 75 g babyspenat 4 skiva bröd, typ surdegsbröd smör, till stekning olja, till stekning Gör så här: Pocherat ägg Sätt ugnen på 175°C. Fyll en muffinsplåt med 1 msk vatten per hål. Knäck försiktigt ner ett ägg per hål i vattnet. Ställ in muffins plåten i mitten av ugnen i ca 10 minuter, beroende på äggens storlek. Ta ur plåten ur ugnen och använd en sked för att ta upp äggen. Rumstempererat köttet innan det ska stekas, salta och peppra på båda sidor. Blanda majonnäs tillsammans med wasabi, riven ingefära och soja. Stek köttet i olja på hög värme så det får yta, låt köttet ligga i stekpanna och vänd inte för mycket. När köttet fått lätt färg, tillsätt smör till pannan för den goda smakens skull. Stek några minuter på varje sida och låt sedan köttet vila på en skärbräda innan det skärs upp. Stek brödskivorna i smör, låt smöret bli gyllenbrunt. Stek på båda sidor och lägg upp på tallriken. Stryk på wasabimajonäs på varje macka, fortsätt med spenaten och fina bitar skuret kött. Bygg sedan ett ”fågelbo” av rostad lök på varje macka och toppa med ett pocherat ägg. Servera mackan genast med lite extra wasabimajonäs till och njut! Servera din bookmakertoast med ugnsrostade potatishalvor. LOVe Markiz