Viltgryta med rotfrukter & kikärter (4 port) Ingredienser 1 kg älgkött eller nötkött, tärnat 3 msk matolja 4 st gula lökar, klyftade 3 st vitlöksklyftor, finhackade 1 tsk kanel 1 tsk kryddpeppar 2 tsk paprikapulver 2 tsk spiskummin, malen 5 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar 1 knippe persilja 1 knippe koriander 4 st morötter, grovtärnade, ca 300 g 200 g rotselleri, liten och grovtärnad, ca 200 g 380 g kikärtor, kokta 1 kruka persilja till garnering Gör så här 1. Bryn köttet i olja, tillsätt lök, vitlök och torra kryddor, rör om och låt steka i 5 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningar så att det täcker köttet. 2. Knyt ihop persilja och koriander och lägg ned i grytan och låt köttet koka på medelvärme under lock ca 50 minuter. 3. Tillsätt morötter, rotselleri och kikärter. Låt småkoka cirka 20 minuter. Ta bort locket och koka ytterligare 5–10 minuter. Gott till: Servera med bulgur, couscous eller ris och toppa med persilja. LOVe Markiz