Thanksgiving består av en mängd olika rätter med ursprung i sydöstra USA och från indiansk kultur. Det är vanligt i områden med en slav baserad historia och har bevarats i den afro amerikanska matkulturen. Vanliga råvaror i det afroamrikanska köket och som representerar soul food är majs , kyckling och fläsk, grönsaker. Typiska rätter är; Fried chicken Cole slaw Collard greens Potatismos Gravy Macaronies and cheese Jambalaya Sötpotatispaj Ribbs En stående favorit är cornbread och just cornbread är ett populärt i södra Usas matlagning, Det kan bakas, stekas eller ångas. Ångad majsbröd är mosig, chewier och mer som majsmjöl pudding än vad de flesta anser vara traditionell majsbröd. Kan också bakas i majskakor. Traditionellt sätt skulle jag säga att en cornbred består av majs, majsmjöl, bakpulver men jag har valt att smaksätta mitt cornbred med härliga kryddor som chili, ingefära, nigellafrön. Nigellafrön Växten har gått under många namn, bland annat svartkummin, men är trots det inte närmare besläktad med kummin. Andra svenska namn för fröna är lökfrön och helvetesfrön. Cornbread är ju ett majsbröd men konsistensen på själva ”degen” ska vara som en smet så detta är inget bröd som man knådar utan det ska bli en smet. Men kan smaksätta den precis som man vill, jag testade lite olika varianter innan jag bestämde mig för att detta är mitt bästa recept med nötter, rivna morötter, olivolja, ägg. Cornbread Ingredienser: 4 dl färsk majs 2 ½ dl vetemjöl 3 dl majsmjöl 2 msk bakpulver 2 tsk salt 1/4 tsk svartpeppar 1 tsk mild chili pulver 1/4 tsk ingefära 1 tsk kardemumma 1 msk nigella frön 2 msk brunt socker 5 dl vatten GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 180 grader Börja med att mixa 3 dl av majsen till en puré. Blanda vetemjöl, majsmjöl, bakpulver, salt, peppar, chilipulver, ingefära, kardemumma och nigellafrön. Rör sedan i brunt socker, chili, majskärnor, majspuré och 5 dl vatten rör till en jämn smet. Smörj två ugnssäkra former (ca 20 x 20 cm, för 6 port). Bre ut smeten i de smorda formerna och tillaga i ugnen 30-40 minuter. Skär brödet i rutor strax före servering. Trevlig Helg! Markiz