Lya till vardagen med enkla tonfiskkroketter! Tonfiskkroketter m. jalapeños, mynta och gurka 4 personer 3 burkar tonfisk i olja 2 msk hackad persilja 1 jalapeños 2 tsk spiskummin 1 tsk paprikapulver 1 krm kryddpeppar 1 dl grädde 1 äggula 1 dl vetemjöl 1 msk vispat ägg 2 dl panko ½ gurka 2 dl mynta 1 lime Salt Peppar Servering: Gräddfil jalapeños Koriander Gör så här: Mynta & gurka Skala och kärna ur gurkan. Skär gurkan i små tärningar. Finhacka mynta. Riv skalet från en lime och pressa saften av båda. Blanda gurkan med mynta och lime i en skål. Smaksätt med oljan och krydda med salt och peppar. Tonfiskkroketter Tips: Se till att alla ingredienser är kylskåpskalla innan du börjar1 1. Lägg tonfisken i en matberedare tillsammans med örter, kryddor, salt och peppar. Mixa till en grov massa. 2. Lägg i äggulorna. Håll maskinen igång medan du häller i grädden i en tunn stråle. Lägg massan i kylen i minst 30 minuter eller in i frysen på snabbinfrysning i några minuter. 3. Fördela vetemjöl, panko och ägget på tre olika tallrikar. Smaksätt mjölet med en rejäl nypa salt och peppar. Tips: Håll ett kastrull lock i närheten ifall oljan tänds i lågor, ha inte fläkten på medan du friterar. 4. Forma små bollar av massan och rulla dem först i mjölet, sedan i ägget och sist i panko, fritera i den heta oljan i ca 3-4 minuter, tills de är gyllene bruna och klara. Lyft bort med en hålslev på hushållspapper. Så serverar vi kroketterna (djupskål): Från botten och upp: ½ msk gräddfil 2 kroketter 2 tsk gurkblandning 1 skiva jalapeños på varje krokett Smula ca 1 tsk Friterat kycklingskinn koriander ( hela med stjälk) LOVe Markiz