I det här inlägget bjuder jag på hemligheter om Cashewnötter, tips från kocken och ett smarrigt recept... Njut! Visste du att... Cashewnötter är en populära nötsort bland svenskar. Den är botaniskt sett egentligen ett frö och är precis som andra frön rik på nyttig energi och näring. Järn, magnesium, fosfor, zink och selen är näringsämnen som finns i cashewnötter. Nöten är även bra för matsmältningen och ämnesomsättningen så avsluta gärna din måltid med några nötter om du vill få igång systemet. Eller varför inte hälla upp lite yoghurt av den tjockare varianten (typ Turkisk), strö över hackade cashewnötter och avsluta med att ringla över lite dadelsirap. Ett utmärkt mellanmål! Nötter och frön ska nästa alltid förvaras i kylskåp. Det enda undantaget är cashewnötter som klarar sig i upp till +12 grader. Pekannötter och valnötter behöver bara förvaras i kylskåp om de är skalade. Du behöver: Hälleflundra 4 bitar hälleflundra á 160g smör salt & vitpeppar Hasselnötssallad 1 dl hasselnötter 100g salladsskott 250g babyspenat 1 dl torkade tarnbär 1/2 citron (juicen) Olivolja Gör så här: Hälleflundra Sätt ungen på 125 grader. Salta och peppra hälleflundran och stek med skinnsidan nedåt först. Vänd fisken och stek andra sidan. Lägg på en ugnssäker form och sätt in i ugnen ca 15 minuter. Hasselnötssallad Hacka nötterna grovt. Rosta dem i en stegpanna tills de har fått färg. Blanda nötter, salladsskott, babyspenat och tranbär med lite havssalt, citronjuice och olivolja.