Söt gurksallad med räkor m. brynt sojasmör 4 personer Ingredienser 1 gurka Ca 5-8 rädisor 100 g rabarber 2 avokado 250g sojabönor 1 stor knippe koriander 70 g ärtskott 1/2 färsk chili, tunt skuren 1 tsk sesamolja 2 msk limesaft 1 tsk honung Brynt sojasmör 50 g smör 2 msk soja 1 tsk wasabi Gör så här Skölj gurkan och gröp ur kärnorna. Skiva gurka, rädisorna och rabarbern tunt med en mandolin eller vasskniv. Lägg skivorna i en skål. Dela avokadon, gröp ur och skär i skivor. Tillsätt sojabönor, koriander, ärtskott och chili och blanda försiktigt. Ringla sesamolja, limesaft och honung över och blanda försiktigt. Brynt sojasmör: Bryn smöret tills det blir ljusbrunt och får en nötig doft. Låt sjuda på låg värme i 2 min. Ta från värmen och rör ner sojan och wasabi. Servera salladen med smöret och önskat protein ex. Lax, räkor, kyckling eller fläskfilé. (ca 100-150g av proteine per person). Toppa med sesamfrön och gräslök LOVe Markiz