Förra veckan gästade jag Malou i hennes program " Efter 10 med Malou", jag bjöd på massa härliga smårätter och jag blev så jävla nöjd med alla rätter men extra nöjd blev jag med mitt recept Sashimi halstard tonfisk m. melon och wasabikräm! Så här kommer receptet på det! För er som inte såg programmet kan ni se det här. Ni får en massa härliga tips på mat och om hur ni kan planera lyxigare picknick och hoppa över korven. Sashimi halstard tonfisk m. melon och wasabikräm Ingredienser 200 g vattenmelon 300 g tonfisk wasabi/sesamkrydda salt peppar Dressing 2 msk japansk soja 2 msk sesamolja 2 msk limejuice ½ dl rostade sesamfrön, blanda gärna svarta och vita Wasabikräm 2 dl crème fraîche 1 dl inlagd ingefära (gari) 2 msk wasabipulver (eller wasabipasta) Toppa med rostad lök och sesamfrön! Gör så här: Skala melonen och skär den i bitar. Salta och peppra tonfisken och krydda rikligt med wasabi/sesamkryddan på bägge sidor. Stek på hög värme i ca 30 sekunder på bägge sidor. Lägg upp på en tallrik och låt vila. När tonfisken har kallnat så skär den i tunna skivor. Blanda soja, limejuice, sesamolja och cirka hälften av sesamfröna. Låt stå i cirka fem minuter. Hacka garin (inlagd ingefära) grovt och blanda med crème fraîche. Rör det samman med wasabi. Placera melonen på en tallrik och häll sedan över sojamarinaden. Spritsa wasabikrämen över melon biten och toppa med tonfisken. Love Markiz