4 portioner Ingredienser: 1kg LAX av mitten biten eller filé utan ben och skinn. TABBOULEH 1 liter hackad persilja 3 tomater ½ gul lök 1 ½ msk finkrossad bulgur 2 tsk sumac 1 knippe färsk mynta 1 tsk paprikapulver ½-1 dl citronsaft 1 ½ msk olivolja salt & peppar SALSA 1 citron 1 msk harissa 2 tomater 1 knippe koriander 2 msk sesamfrön Gör såhär: LAX Filéa laxen och ta bort skinnet. Salta och krydda med tunt lager spiskummin. Halstra laxen i ca 1 minut på varje sida i en torr stekpanna. TABBOULEH Hacka bladpersiljan en gång. (Hackar man den flera gånger blir den lätt blöt). Blötlägg burgulen i vatten och låt stå. Hacka övriga grönsaker fint och blanda bulgur,citronsaft, kryddor och olivolja. SALSA Skålla,skala och finhacka tomaten och koriandern. Blanda ihop allt med citronsaft och skal. Blanda ner harissan och smaka av med salt och peppar. SERVERING Gör gästerna lyckliga med nystekt lax, frisk tabbouleh och hummus, allt toppat med het salsa. PERSILJANS HEMLIGHETER Persiljan har goda utrensande egenskaper av kroppens slaggprodukter. Persilja verkar även allmänt stärkande på hela kroppen och aktiverar funktionen av lever och njurar. Den är mycket rik på A-vitamin och endast 5 gram av persilja täcker dagsbehovet av A-vitamin. 30 g av persilja ger dig även hela dagsbehovet av C-vitamin så kryddörten borde vara given på middagsbordet.