Asiatiska fiskbullar med sesamris 4 personer Ingredienser: Fiskbullar 600 gram torskfilé 1,25 tsk salt 1 st lime 3 cm röd chili 2 st vitlöksklyftor 2 msk ingefära, färsk, hackad 3 krm svartpeppar 2 msk sesamolja 1 msk fisksås 2 msk dill 2 msk koriander Salt & peppar 1 msk honung 1 msk röd currypasta 1 burk koksmjöl 1 msk japansk soja Tillbehör Ris Valfria sesamfrön Gör så här Fiskbullar Börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Kärna ur och finhacka chili och skala och grovhacka ingefära och vitlök. Ta bort eventuella ben ur fisken och lägg den i en matberedare tillsammans med vitlök, chili, ingefära, limesaft, sesamolja, fisksås, örter, salt och svartpeppar. Mixa tills du får en jämn konsistens. Forma ca 20 stycken bollar med vattensköljda händer och lägg dem på en skärbräda. Hetta upp en panna med lite olja och smör, stek bollarna på medelvärme runt om tills de har fått fin färg. Slå på kokosmjölk i pannan och krydda med currypasta, soja och honung. Koka ihop i 5 min. Blanda riset med sesamfröna och servera fiskbollarna tillsammans med ris. Kram Markiz