Somrig laxcarpaccio med nordafrikanska smaker (4 port) ⠀ 500 g gravad eller rökt lax ⠀ 2 dl pinjenötter⠀ juice och rivet skal av 1 lime⠀ 1 äpple (helst grönt)⠀ 2–3 rädisor ⠀ ¼ granatäpple⠀ 1 knippe dill⠀ 6–8 labnehbollar (färskost är ett bra alternativ)⠀ 3 msk olivolja⠀ ⠀ Majonnäs:⠀ 2 dl majonnäs alt yoghurt ⠀ 2 tsk chilipasta ⠀ 1 ½ msk spiskummin⠀ 1 tsk havssalt⠀ ½ msk paprikapulver⠀ ⠀ Så här gör du:⠀ Rosta spiskummin i en stekpanna, blanda sedan alla ingredienser till majonnäs, smaka av och låt stå kylt till servering.⠀ Rosta pinjenötter i en stekpanna och ställ åt sidan.⠀ Blanda limejuice, olja, salt och peppar till en dressing.⠀ Skär äpple och rädisor i små tärningar, banka granatäpplet med en träsked istället för att gröpa ur dem. Då ramlar de lätt ut ur skalet.⠀ Lägg laxen på ett fat och droppa över dressingen.⠀ Fördela äpple, gurka och granatäpplekärnor på laxen.⠀ Spritsa eller ringla över chilimajonnäs.⠀ Strö över pinjenötterna och toppa med små bitar av labnehbollarna.⠀