Du behöver 500 g salma-lax (gravad eller rökt lax fungerar också bra) 2 dl pinjenötter juice och rivet skal av 1 lime 1 äpple (helst grönt) 1 bit gurka, ca 5 cm ¼ granatäpple 1 knippe dill 6–8 labnehbollar (färskost gjord av getyoghurt, finns i välsorterade mataffärer) 3 msk olivolja svartpeppar & havssalt Majonnäs: 1 msk vitvinsvinäger 2 dl olja 2 st äggulor ½ msk dijonsenap 1 tsk chiliflakes 1 ½ msk spiskummin 1 tsk havssalt ½ msk paprikapulver Gör så här: Rosta spiskummin i en stekpanna, blanda sedan alla ingredienser till en slät majonnäs med stavmixer, smaka av och låt stå kylt till servering. Rosta pinjenötter i en stekpanna och ställ åt sidan. Skär laxen i tunna skivor. Blanda limejuice, olja, salt och peppar till en dressing. Skär äpple och gurka i små tärningar, banka granatäpplet med en träsked istället för att gröpa ur dem. Då ramlar de lätt ut ur skalet. Lägg laxen på ett fat och häll över dressingen. Fördela äpple, gurka och granatäpplekärnor på laxen. Spritsa eller ringla över chilimajonnäs Strö över pinjenötter och toppa med små bitar av labnehbollarna. LOVe Markiz