Halstrad lax med tabbouleh, het harissasalsa & hummus 4 portioner 1 kg lax, mittenbiten TABBOULEH: 1 liter hackad persilja 3 tomater ½ gul lök 1 ½ msk bulgur, finkrossad (köftelik) 2 tsk sumac 1 knippe färsk mynta 1 tsk paprikapulver ½-1 dl citronsaft 1 ½ msk olivolja salt & peppar SALSA: 2 tomater 1 knippe koriander 1 citron, saft och rivet skal 1 tsk harissa 2 msk sesamfrön HUMMUS: Rekommenderar Sevan Hummus Gör så här TABBOULEH: Hacka bladpersiljan en gång. (Hackar man den flera gånger blir den lätt blöt.) Blötlägg bulguren. Hacka övriga grönsaker fint och blanda med bulgur, citronsaft, kryddor och olivolja. SALSA: Skålla, skala och finhacka tomaterna. Finhacka koriandern. Blanda ihop allt med citronsaft och -skal. Blanda ner harissan och smaka av med salt och peppar. LAX: Filéa laxen och ta bort skinnet. Halstra laxen i ca 1 min på varje sida i en torr stekpanna på hög värme. SERVERING: Gör gästerna lyckliga med nystekt lax, frisk tabbouleh och solig hummus, allt toppat med het salsa. LOVe Markiz