Hello Jag är så otroligt glad att äntligen kunna berätta för er att jag har inlett ett samarbete med Marbodal som ni kommer att kunna följa under våren. Ni kommer få mina bästa tips om hur jag tillsammans med Marbodal byggt det perfekta köket med de perfekta lösningarna för mig. Först ut i mitt samarbete blev en Cook along live på min Instagram där ni får en härlig inblick i hur köket ser ut idag och inspiration till mumsig påskmat. Du hittar hela sändningen under min IGTV. Det är som sagt äntligen snart påsk och med allt det goda som följer med högtiden. Så i min första cook along bjöds det på en härlig Dillrostad lax med Senapsslungad potatis. Dillrostad lax med Senapsslungad potatis 4 portioner Ingredienser 1 kg lax 2 tsk salt Marinad 1 rödlök 1 knippa dill 2 msk inlagd jalapeños 1 citron saft + zest 2 vitlöksklyftor 1/2 dl olivolja Tillbehör 500 g sparris 3 msk smör Flingsalt 1 dl rostade pinjenötter Senapsslungad potatis 1kg färsk/delikatesspotatis 1 knippe rädisor 1 salladslök 3 msk brynt smör 2 msk grovkorning senap 1 msk honung 1 msk citron Gör så här: Dillrostad lax Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva löken. Hacka dillen grovt. Finhacka jalapeños. Skölj citronen noggrant i ljummet vatten. Riv zest och pressa ur saften. Skala och skiva vitlöken. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Lägg laxen med skinnsidan ned på en en plåt eller ugnsform med bakplåtspapper. Krydda med salt och fördela marinaden laxen, gnid in. Tillaga mitt i ungen ca 20 minuter. Ta ut och låt vila i ca 10 minuter. Stek sparrisen i lite smör och lägg upp på tallrikar. Lägg upp sparris och laxen på ett fat. Krydda sparrisen med flingsalt och toppa med nötterna.Servera med senapsslungad potatis. Senapsslungad potatis Borsta och skrubba potatisen. Koka mjuk i lättsaltat vatten i ca 15 minuter. Häll av vattnet och ånga noga. Ansa och skär rädisorna i tunna skivor. Ansa och skiva löken. Blanda smör, senap, honung och citron i en skål. Blanda i potatis, rädisor och lök, blanda runt. Lätt i en skål och toppa med salt och peppar. Love Markiz <3