Mat ska först och främst vara GOTT och inget annat. Men vi har blivit mer medvetna än någonsin. Det ska vara nyttigt och hälsosamt. Men hur mycket vet egentligen om det vi stoppar i oss? Från och med idag tänkte jag dela med mig massa härliga mat hemligheter. Vi äter nyttigare än vi tror utan att göra valet medvetet alla gånger. Med hjälp av mina tips kanske du kan bli mer medveten om vad just din kropp behöver. Här kommer ett recept som är en FISH TACO jaaa det är friterat men salsans innehåll gör den "nyttig". Allt i livet handlar om balans. Detta recept innehåller massa gott och nyttigt, mango, avokado, chili, tomat, koriander och grönkål bl.a. Jag berätta för er vilka heligheter grönkål har. Som alla kålsorter innehåller den en massa nyttigheter som mineraler, vitaminer och antioxidanter. Kål behöver koka så länge. För att behålla alla näringsämnen ska den helst inte koka mer än 7 minuter. Jag hävdar att det räcker med ett snabbt dopp kokt vatten. Grönkål innehåller massa antioxidanter. Många vet att det är bra att få i sig antioxidanter utan att riktig veta vad de gör. För dig som inte vet är en antioxidant ett ämne som hjälper din kropp att skydda dina celler. En av dessa antioxidanter är Vitamin C som hjälper din kropp med många viktiga funktioner. Bland annat stärker vitamin C ditt immunförsvar, matsmältning och hjälper din kropp med din kollagen produktion som är viktigt för dina ben, hud och blodkärl. Visste du till exempel att grönkål innehåller cirka 39% mer vitamin C än apelsiner? Grönkål innehåller många mineraler speciellt mineraler du kanske inte får i dig eller får i för lite av. Du hittar både kalcium och magnesium i relativt stor mängd för att vara en grönsak. Förutom det innehåller grönkål även kalium. Vad som grönkål lite unikt är att grönkål innehåller i jämförelse med andra grönsaker mindre av något som heter oxalat. Det är ett ämne som kan förhindra mineraler att tas upp av din kropp. Med andra ord innehåller grönkål mer av det goda och mindre av det onda. Grönkål är fullt med ämnen som är bra för dig så ta alltid lite extra. Fish Taco med mango & avokadosalsa⠀ (4 port) ⠀ ⠀ Ingredienser:⠀ ⠀ 1 avokado⠀ 1 mango⠀ 1 rödlök⠀ 100 g grönkål⠀ 6 msk färsk koriander⠀ 1 röd chilifrukt⠀ 2 tomater⠀ 2 msk citronsaft, färskpressad⠀ Salt & peppar⠀ 500 g fisk (torsk, lax) ⠀ 2 ägg ⠀ 2 dl panko (asiatiskt ströbröd) ⠀ ⠀ Till servering:⠀ ⠀ Gräddfil ⠀ Tomatsalsa ⠀ Tortillabröd (små) ⠀ ⠀ Gör så här:⠀ ⠀ Skala och kärna ur avokadon och mangon, skär i små tärningar. Skiva löken i tunna skivor och strimla grönkålen. Hacka koriander grovt, finhacka chilin och tärna tomaterna. Blanda allt och smaksätt med citronsaft, salt och peppar.⠀ ⠀ Skär fisken i små kuber. Hetta upp oljan i en kastrull till cirka 170 grader. Lägg upp panko, vispa upp ägg och lägg sedan ägg och panko i två skålar. Doppa torsken i ägget och därefter i pankon. Upprepa så att du panerar fisken 2 ggr totalt.⠀ ⠀ Upplägg:⠀ ⠀ Bred tortillabrödet med gräddfil, fyll med salsan och toppa med fisken. ⠀ ⠀ Tips:⠀ Om du har små barn som är känsliga för hetta, plocka bort chilin. ⠀ Går också bra att servera i de hårda tacoskalen.⠀ LOVe Markiz