Blomkålspuré & pilgrimsmusslor .m brynt sojasmör 4 personer Ingredienser 8 kammusslor/pilgrimsmusslor 3 msk smör 400 g blomkål 3 msk smör 1/2 dl persilja Salt & peppar 50 g smör 2 msk soja 1 tsk wasabi Toppa med sesamfrön och gräslök Gör så här Dela blomkålen i buketter och koka dem i lättsaltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och tillsätt smör och persilja. Mixa till en slät puré med en stavmixer. Smaka av med persilja, salt och peppar. Bryn smöret tills det blir ljusbrunt och får en nötig doft. Låt sjuda på låg värme i 2 min. Ta från värmen och rör ner sojan och wasabi. Ta ev bort muskeln från pilgrimsmusslans sida. Salta och peppra lätt. Stek dem i smör i en stekpanna ca 1 min på varje sida. Bred ut blomkålspuré på fyra tallrikar. Fördela pilgrimsmusslorna ovanpå, ringla över det brynta smöret med soja. Garnera med färsk gräslök och sesamfrön. LOVe Markiz