Asiatiska fiskbullar med sesamris 4 personer Fiskbiffar 600 gram torskfilé 1,25 tsk salt 1 st limefrukt(er) 3 cm röd chilifrukt 2 st vitlöksklyfta(or) 2 msk ingefära, färsk, hackad 3 krm svartpeppar 2 msk sesamolja 1 msk fisksås 2 msk knipper dill 2 msk koriander Salt & peppar Sås 1 msk honung 1 msk röd currypasta 1 burk kokosmjölk 1 msk japansk soja Tillbehör Ris Valfria sesamfrön Gör så här Fiskbollar: Skölj och finhacka urkärnad chili och skala och grovhacka ingefära och vitlök. Ta bort eventuella ben ur fisken och lägg den i en matberedare tillsammans med vitlök, chili, ingefära, limesaft, sesamolja, fisksås, örter, salt och svartpeppar. Mixa tills du får en jämn konsistens. Forma ca 20 stycken bollar med vattensköljda händer och lägg dem på en skärbräda. Hetta upp en panna med lite olja och stek bollarna på medelvärme runt om tills de har fått fin färg. Slå på kokosmjölk i pannan och krydda med currypasta, soja och honung. Koka ihop i 5 min. Servera fiskbollarna tillsammans med ris. LOVe Markiz