Afrikansk räkcurry med jordnöttsris 4 portioner Ingredienser 500g stora räkor 2 paprikor (valfri färg) 2 rödlök 2 gröna chili Olivolja 2 msk malen koriander 2 msk rökt paprikapulver 600 g mogna tomater 5 dl kycklingfond 300g basmati 75g jordnötter Till servering Yoghurt Gör så här: Kärna ur paprikorna, skala lökarna och skär dem i bitar. Hacka chilin fint. Lägg paprika, lökar och chili i en stor skål och blanda ner olja och kryddorna och blanda väl. Hetta upp en kastrull på medelhög värme. Fräs det marinerade grönsakerna i 10 minuter och rör om ofta. Skär tomaterna i 2 cm stora tärningar och rör ner i kastrullen. Häll i buljongen och låt puttra i 10 minuter. Tillsätt räkor och låt puttra 4 minuter till. Smaka av. Skölj riset noga och låt det rinna av. Hetta upp smör i en kastrull och fräs ristet i smöret så att riset täcks av smöret. Häll på vatten och tillsätt salt och låt koka på medelhög värme i ca 10 minuter tills riskornen bara har en lite kärna. Sila av riset. Dra ner värmen till ettan och häll över riset i kastrullen och lägg på en kökshandduk och lock ca 20 minuter. Hacka under tiden jordnötterna grovt och blanda sedan med riset. Serveras med yoghurt.