Hej, WOW det har vart en helt galen period med jobb, jobb, jobb och familj. Det är verkligen en sjuk tid vi lever i just nu. Snoriga barn måste va hemma. Men det är liksom snoriga från september till mars. Hur ska vi få ihop livet då med jobb och allt? Inga mor eller far föräldrar som kan hjälpa till och alla andra människors i en liv är i precis samma situation. Tiden bara springer i väg och jag känner att jag gått genom detta år men ständigt högpuls och en oro. Känns som att leva på konstgjord andning. Va väntar jag på? Ska livet gå tillbaka eller är detta det nya normala? Om detta är det nya normala betyder det att jag inte kommer ha en relation och ett umgänge med det äldre människorna i mitt liv? Det går ju inte det personerna och människorna runt mig är ju liksom min kompass i livet. Deras erfarenheter och vishet är ju det som jag ibland använder som karta när jag gått vilse i mörkret! Ja vi delar säker alla samma tankar men det finns liksom inga svar här och nu! Det var mycket frågor och funderingar i detta inlägg men så är det ibland. Men för att lätta upp stämningen så kommer här ett grymt recept på julköttbullar! Julköttbullar med mandel En traditionell köttbulle med sällskap av mandlar, kanel och kryddpeppar! Ingredienser 500 g kycklingfärs 100 g mandlar skalade 1.5 dl vispgrädde 1 riven gul lök 1 st ägg 2 tsk kryddpeppar 0.5 tsk kanel 0.5 tsk muskot salt & peppar efter smak smör till stekning Gör så här Rosta mandlarna i lite smör i en stekpanna tills de fått färg. Mixa mandlarna i en mixer. Bryn löken i smör tills den blir glansig. Blanda kycklingfärsen med mandlarna, löken, ägg, salt och kryddorna. Blanda runt till sen smidig smet. Fukta händerna med kallt vatten och forma till jämna köttbullar. Stek några i taget i smör. Skaka pannan så de blir jämnt gyllenbruna. Sänk värmen när köttbullarna börjat få färg och stek tills de blir genomstekta ca 5-10 minuter Ett annat sätt att steka köttbullarna är att spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa små bullar och kör in i ugnen på 150 grader i ca 15-20 minuter. Stek sen i smör för fin färg. Ett tips är att baka många köttbullar i ugn och kyla ner. Sen är det bara att ta fram köttbullarna dagen efter och steka på. LOVE Markiz