Ingredienser 3 dl vispgrädde 50 g smör eller margarin 3 dl strösocker 1 1/2 dl ljus sirap 1 1/2 dl kokos 2 påsar saffran (à 1/2 g) Valfria nötter Så här gör du: Blanda grädde, matfett, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på hög värme och rör om. Fortsätt att koka utan omrörning till kulprovet (120-125°C). Häll lite av smeten i kallt vatten och för ihop till en kula. Håller kulan ihop är kolan klar. Rosta kokosen i en torr het panna tills den blir gul-brun. Blanda ner den och saffranet i kolasmeten. Häll upp smeten i en smord eller bakpappersklädd form. Låt kolan stelna innan den skärs i bitar. Toppa med finhackade nötter. Det tar lite tid att koka upp till kulprovet så ha tålamod! Använd en termometer om du har möjlighet. Flera recept kommer <3 LOVe M