En "nyttig" tårta med en super enkel morotskräm! Hög morotstårta m. Blåbärsgrädde Ingredienser Bottnar 3 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 1 1/2 tsk malen kanel 1 tsk malen kardemumma 1/2 tsk malen ingefära 1 citron, finriven skal 1 nypa salt 1 1/2 dl solrosolja 4 1/2 dl rårivna morötter Morotskräm 6 morötter 3 msk vaniljsocker 1/2 citronskal Blåbärsgrädde 3 dl florsocker 3/4 dl nypressad citronsaft 600 g färskost (Philadelphia eller liknande cream cheese) 2 1/4 dl vispgrädde 50g blåbär Gör så här: Bottnar Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter. Smörj och bröa två stycken springformar (20 cm i diameter) och fördela smeten lika i de två formarna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 50 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt morotskakorna svalna. Morotskräm Dela morötterna i minder bitar och koka tills mjuka. Tillsätt sedan vaniljsocker och citronskal och mixa. Blåbärsgrädde Glasyr: Rör ner florsockret och citronsaften i färskosten. Tillsätt grädde och vispa glasyren fluffig med elvisp och tillsätt sedan blåbären. LOvE Markiz