Lussebullar a la Markiz Ingredienser 35st 75 g jäst 5 dl mjölk 2 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl strösocker 250 g Kesella (gärna med vaniljsmak) 100 g smör, rumsvarmt 17 dl vetemjöl ½ tsk salt 1 ägg till pensling ½ dl pärlsocker ½ dl mandelspån Fyllning: 200 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 1 tsk äkta vaniljpulver Gör så här: Smula jästen i en bunke. Smält smöret tillsammans med mjölken till max 37°, tillsätt saffran, och häll över jästen. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt med plastfolie i ca 45 min. Rör ihop ingredienserna till fyllningen så att den blir mjuk och smidig. Dela degen i 2 delar och kavla ut till rektangulära plattor. Bred fyllning på halva och vik dubbel. Skär varje degplatta i 18 remsor och snurra ihop. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler. Lycka till! LOVe Markiz