Va e stressen! När jag skrollar genom mina sociala medier så känns det som att jag missat JULEN! Julpynt, julbak och granar är det jag sr i mitt flöde, har corona isolerat oss till den gränsen att vi har så tråkigt att vi redan har börjat fira in julen! Jag kan säga så här jag har aldrig sätt fram emot julen så mycket som jag gör men att börja 3 veckor innan känns lite överdrivet! Men om ni ändå är sugna och vill starta julen så kommer här lite inspo på mumsigt julbak! Lussebullar a la Markiz Ingredienser 35st 75 g jäst 5 dl mjölk 2 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl strösocker 250 g Kesella (gärna med vaniljsmak) 100 g smör, rumsvarmt 17 dl vetemjöl ½ tsk salt 1 ägg till pensling ½ dl pärlsocker ½ dl mandelspån Fyllning: 200 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 1 tsk äkta vaniljpulver Gör så här: Smula jästen i en bunke. Smält smöret tillsammans med mjölken till max 37°, tillsätt saffran, och häll över jästen. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt med plastfolie i ca 45 min. Rör ihop ingredienserna till fyllningen så att den blir mjuk och smidig. Dela degen i 2 delar och kavla ut till rektangulära plattor. Bred fyllning på halva och vik dubbel. Skär varje degplatta i 18 remsor och snurra ihop. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler. God Tidigt Jul! 🤶🏽 LOVe Markiz