Hello! Helgen innebär mys och kvalitetstid för mig! Stora frukostar, brunch, lyxigare middag och bara mys. Liora och Sade älskar nybakat bröd men att baka bröd som måste jäsa bla bla bla. Med barnen vill man ändå att det ska gå fort så man inte missar deras frukost klocka och det blir gnälliga. Så 3- minuters bröd om inte kräver någon ugn eller jästid är allt man behöver. Du kan även förbereda degen och grädda dem på grillen när glöden inte är för stark. Supergott till grillade grönsaker, kött och sallad! ¨ 3-MINUTERS TUNNBRÖD 6–8 st Det mjuka, goda bröden tar bara ca 3 minuter att grädda i stekpannan. (Det går bra att endast använda 5 dl vetemjöl om du inte har rågsikt hemma). 50 g smör, rumsvarmt 2 dl rågsikt 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 2 dl naturell yoghurt GÖR SÅ HÄR 1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt yoghurten och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna. 2. Dela degen i 6–8 bitar. 3. Kavla ut degbitarna till rundlar, 2–3 mm tunna. 4. Kavla sista varvet med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel. 5. Värm upp en stekpanna, helst i gjutjärn på hög medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpanna (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 1 ½ min per sida. Anpassa värmen hela tiden så att brödet inte bränns. Tänk på att värmen varierar på olika spisar och då kan gräddningstiden, den kan variera några sekunder eller någon minuter mer eller mindre. LOVe Markiz